RISTRUTTURAZIONE DI INTERNI

PROJECT DESCRIPTION

The building, built in the 50s, is located in the inner suburbs, about a hundred metres from the historic centre of Gubbio; with permanent bearing structure, develops on three levels plus an attic and is composed of two purpose-built apartments; the accommodation was at the beginning composed of two bedrooms, a bathroom, a kitchen, and a living room, is located on the first floor and it is accessible through the condominium staircase which is located north of the building; the staircase serves as a direct connection with all levels of the building; on the attic there are two rooms used as loft.

The project was born from the desire to realize an accommodation that meets the needs of the property; the living room, little used because it is located in a non-barycentric position, it has been moved near the entrance, connected with the kitchen; in the centre of the accommodation has been created a box room for the bedroom, that connects it to the living room; in this access room has been realized an equipped wall which serves as a storeroom.

The bedrooms are still two and in the married bedroom has been realized a bathroom. In the other bedroom has been placed a spiral staircase that connected the accommodation to the upper room (appointed as attic); this action will permit to anticipate afterwards the creation of an additional room. We have been used modern materials and light colors; gray floors; white walls and the lighting has been mainly realized with built-in lights.

DESIGNER

ARCH. DANTE MONARCHI

COLLABORAOR

PLACE

GUBBIO (PG)

MAP

YEAR

2010

CLIENT

PRIVATA

PROJECT STATUS

REALIZZATO

CODE

IN.10.B